Hvad tænker du om angst?
september 2021Godt nytår … vent lige lidt med at købe det fitness-abonnement
januar 2022I dag – den 16. november 2021 – er det 10 år siden, jeg tog initiativet til at skabe Phoquz – Power2Change.
Fokus giver styrken til at forandre, og det har været 10 år, hvor jeg systematisk har arbejdet med fokus på succes som mål for alle mine aktiviteter.
- Succes for den enkelte, der har opsøgt mig for at få hjælp eller inspiration til at håndtere hverdagens, jobbets og livets udfordringer.
- Succes for iværksætterne, som har haft brug for inspiration, råd eller rum til at vende og trykprøve en forretningsidé.
- Succes for de mere end 350 nye ledere, der har været med på de 34 trainee-forløb, det ind til videre er blevet til.
- Succes for de mange virksomheder og virksomhedsejere, som jeg har hjulpet med inspiration og værktøjer til strategiske beslutninger.
Jeg ser succes som det at gøre det rigtige på det rigtige tidspunkt, og en succes kan altid kendes på de positive forandringer, den skaber.
Succes avler succes!
At succes avler succes er et udsagn, som skal ses i lyset af den effekt, det har, når den enkelte eller en virksomhed kommer ind i en god rytme og skaber nye vaner – succesfulde vaner.
Succesfulde vaner er nemlig primus motor og den vigtigste drivkraft, når det handler om vedvarende succes med det, du gør – i alle livets forhold.
Top 5 Phoquz Inspiration 2011-2021
Med Phoquz Inspiration har jeg måned for måned forsøgt at give jer læsere inspiration – og måske nye perspektiver på de mange udfordringer, vi alle møder i vores virke og i livet generelt.
Her kan du se en liste over 5 af de mest læste artikler i tidens løb, og som både har givet positiv respons fra læserne og konkrete henvendelser om at få hjælp til at omsætte tanker og drømme til nye vaner og resultater.
Bliver du selv inspireret til at skabe en forandring, og vil du gerne have hjælp til at bane vejen for din succes, kan du altid spørge. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.
5. Mentaltræning: Styr dine tanker – så de ikke styrer dig
Mentaltræning er et af værktøjer, som jeg arbejder allermest med. Og det skyldes, at alle kan have glæde af det. Uanset om du er elitesportsudøver, leder på højt niveau eller hedder Jytte, Preben, Bente eller Muhammed. Det kræver blot, at du har noget, du gerne vil opnå eller ændre. En vane for eksempel.
Der er ikke noget galt med vaner, så længe de fører dig derhen, hvor du gerne vil. Men bliver dine vaner dårlige – altså de bringer dig til frustration og stress, så er det nødvendigt at gøre noget ved dine basale tankemønstre som noget af det første, hvis du ønsker forandringer i dit liv.
4. Er du også bange for, at de gennemskuer dig?
Kender du den der frygt for, at nogen (fx din chef) opdager, at du slet ikke er så god og dygtig, som andre siger og tror? Det er der mange, der gør. Så mange, at frygten/tvivlen har fået et navn: Imposter-syndromet, som er temaet i dette indlæg.
Kendetegnende for dem, som lider af dette faglige mindreværd er, at de på trods af tydelige beviser for deres kompetencer er overbevist om, at de bare er heldige og ikke fortjener det, de har opnået. De tror fejlagtigt på, at deres succes kun er opnået på grund af held, eller at de andre ikke har opdaget, at de slet ikke er så intelligente og kompetente..
3. Positiv psykologi: Mental styrketræning i en krisetid
Vi kommer ikke uden om COVID-19, som har præget de sidste par år for os alle. I en tid med prøvelser og usikkerhed er optimisme et vigtigt middel mod depression. Positive følelser kan faktisk beskytte imod stress og fremme din generelle sundhed.
Ligesom fysisk styrketræning giver den mentale styrketræning – i form af positiv psykologi – de bedste resultater over tid. Du skal opbygge din mentale styrke, oplære din optimisme og udvikle et positivt syn for at kunne drage fuldt udbytte af det, når udfordringerne kommer væltende. Dermed ikke sagt, at det er for sent at begynde nu.
Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor du også finder en række virkningsfulde øvelser.
2. Øv, ferien er slut: Sådan kommer du tilbage til arbejdet
Denne artikel bliver især læst på ét bestemt tidspunkt. Og du kan sikkert gætte hvornår. Når en ferie er slut – eller lakker mod enden – og hverdagen truer forude.
I artiklen er der gode råd til dig, der vender tilbage fra en ferie – som fx
Ja, du er bagud – so what?
Acceptér, at du er bagud. Det er helt naturligt efter en ferie. Hvis du bare pløjer dig dybt ned i bunken, har du snart brug for en ny ferie! Indhent arbejdet lidt efter lidt – du skal sikkert også håndtere nye opgaver og mails samtidig.
1. Træk vejret som en elitesoldat og modvirk stress
At det er vigtigt at trække vejret, giver sikkert sig selv, men også måden du trækker vejret på, betyder noget. Det skrev jeg lidt om i denne artikel, som til stadighed bliver læst flittigt. I artiklen finder du nogle simple vejrtrækningsøvelser, der kan hjælpe dig med at trække vejret “rigtigere”. Og det er helt essentielt for at kunne skabe ro og Phoquz.
Er du blevet inspireret til forandring?
Kontakt mig, hvis du får brug for hjælp til at komme helt i mål med det, du gerne vil opnå.