Stress­coaching

Af med stress . nu

Du er her af en årsag

– jeg kan hjælpe

Uanset om du allerede oplever stress-symptomer eller gerne vil forebygge negative stressreaktioner, kan jeg som stresscoach hjælpe dig på vej.

Det kan også være, du ønsker at hjælpe en medarbejder/kollega eller et familiemedlem, som er stressramt.

I alle tilfælde handler det om at forebygge, forhindre og evt. begrænse en allerede opstået skade.

Det er værd at huske, at stressreaktioner er et af naturens vigtigste midler til at nå målet – overlevelse 


Bliv ringet op – så tager vi en uforpligtende snak om din situation og muligheder.

"Har jeg stress?"
Der findes både gode og dårlige stress-reaktioner.

Over længere tid kan den hjælpsomme stress, der får dig til at yde en ekstra indsats, udvikle sig til en negativ stressreaktion.

Prøv at se dine stresspåvirkninger som dråber i et vandglas. Hvis du kan nå at tømme glasset indimellem, så er det altid klar til flere dråber, når det er nødvendigt. Men får du ikke tømt glasset, eller kommer stressdråberne i store mængder, så løber glasset over, og du har mistet kontrollen over dine stresspåvirkninger.

Derfor er det vigtigt, at du kender de faresignaler, din krop sender i form af symptomer. Og endnu vigtigere er det, at du agerer på symptomerne – så hurtigt som muligt. Fx ved at opsøge en stresscoach.

Mange mennesker ser eller mærker ikke selv symptomerne. I sådanne tilfælde kan det være omgivelserne, der gør personen opmærksom på de problemer, stressen skaber. For personen selv såvel som for dem omkring ham/hende.

Jeg arbejder med tre niveauer af stress – bedst symboliseret med det velkendte trafiklys med farverne rød, gul og grøn.

 

Bliv ringet op – og bliv klogere på dit udbytte af stresscoaching.

Bliv klogere på stresscoaching

Hvad er stresscoaching?
Stresscoaching handler først og fremmest om at forstå stress og erkende egen situation, stressniveau og stressreaktioner. Dernæst om at få afklaret de stressdråber, der konstant får glasset til at flyde over. Først da er du klar til at begynde på nye tankestrategier og handlinger, der gør dig i stand til at håndtere stress i fremtiden – uden glasset flyder over.

Stresscoaching gør dig mere robust over for stress og dermed mere langtidsholdbar.
Hvordan foregår stresscoaching?
Hos mig foregår stresscoachingen ved, at du kommer her på mit kontor i Haderslev. Det kan også foregå online. Dog anbefaler jeg som udgangspunkt et fysisk opstartsmøde. Du får nemlig på første møde udleveret forskellige materialer, som du skal bruge i det videre arbejde.

Stresscoaching foregår over flere møder – typisk 5-7 møder, hvor vi systematisk afstresser og opbygger dine evner til at afhjælpe stress i fremtiden.

Systematisk stresscoaching er et gennemprøvet og evidensbaseret forløb, som er udviklet af Bjarne Toftegård, erhvervspsykolog med speciale i stress, i samarbejde med stressforsker Bo Netterstrøm, læge, ph.d. og dr.med. ved Arbejds- og miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Se mere på ForebygStress.dk
Hvad koster stresscoaching?
Stresscoaching er en investering!

Du skal først og fremmest investere tid til de fysiske og mentale aktiviteter, der er forbundet med stresscoaching. Det er ca. en time dagligt.

Et fuldt forløb, hvor vi bruger alle 7 moduler, koster 6.995 kr. (ekskl. moms). De fleste kan dog nøjes med færre moduler, hvis indsatsen i forløbet er høj fra starten.
Bygger stresscoaching på evidens?
Ja, den form for stresscoaching, jeg tilbyder, bygger på evidens. Det vil sige, at effekten er dokumenteret gennem forskning og praktisk erfaring.

Forskningen viser, at den bedste indsats for en stresssygemeldt uden psykiske lidelser er stresscoaching efter det koncept, som jeg tilbyder. Effekten måles både på, hvor mange der vender tilbage på fuldtid, og hvor hurtigt de vender tilbage.

Jeg er certificeret stresscoach hos Bjarne Toftegård, der er en af landets førende stresseksperter, og som har udviklet dette effektive koncept for stresscoaching.
Hvorfor er stresscoaching effektivt?
I forhold til eksempelvis kognitiv terapi (samtaleterapi), som også er en meget brugt indsats til håndterings af stress, er stresscoaching en mere handlingsorienteret tilgang.

Det vil sige, at vi arbejder med konkrete handlinger, der først og fremmest giver den stressede ro og redskaber til at nedbringe de naturlige fysiske og psykiske stressreaktioner.

Herefter arbejdes der systematisk med værktøjer og handlinger, der kortlægger og håndterer de stressfaktorer, der har forårsaget den negative stressreaktion.

Forløbet er således tilrettelagt som et læringsforløb, der sikrer, at den enkelte føler sig i stand til at håndtere givne stressfaktorer – og vigtigst; bliver i stand til at imødekomme og håndtere disse i fremtiden uden at opleve negative stressreaktioner.

Et stort forskningsprojekt, IBBIS, viste bl.a., at man med handlingsorienteret stresscoaching restituerer 75 % i løbet af 2,4 måneder. Personer, der fik 'sædvanlig hjælp', var derimod først restitueret 75 % efter 6,8 måneder.

Bliv ringet op – så tager vi en indledende og helt uforpligtende snak om din situation og muligheder.

Det er vigtigt, at du gør noget. Det, at du søger mere information om stresscoaching, er et godt første skridt. Næste skridt er endnu vigtigere – tag kontakt. Det er ganske uforpligtende.”

Kurt Harries Andersen, stresscoach